Pink RocCade

Het begon allemaal op een mooie lentedag in Doorn.

31 mei 2002.


Fotopresentatie:
Iedereen licht zijn foto-opdracht toe.
 
Na een kleine zoektocht in de mooie woonwijken van Doorn werd de skeelerbaan gevonden. Frits zijn feestelijke traktatie, net de gelukkige leeftijd van 45 bereikt, werd smakelijk opgegeten. Met een kopje koffie op een terras in de zon. Wat wil een mens nog meer op vrijdagochtend half elf.

Nou heb ik mijn collega's in de afgelopen jaren wel leren kennen, maar met een kleine fotopresentatie per persoon heb ik op zelfs de meest voor mij bekende collega's nog een nieuwe kijk gekregen op hun levensfilosofie. Een prettige en aangename verrassing. Mijn collega's zijn zowel zakelijk maar ook tijdens een bedrijfsuitje prettige mensen om mee samen te zijn.

 

Handig en Slim

Na de fotopresentatie zijn we op eigen gelegenheid gaan oefenen met allerlei niet allerdaagse spelletjes en sportieve zaken. Het motto was Handig en Slim: Teams bestreden elkaar op het vlak van behendigheid en kennis vergaren. En het bleek speels gezellig.

Iedereen hield zijn woord. Frits heeft zich verder bekwaamt in barsporten, darten, afvalwerpen met blikjes en ook nog met het maken van enkele actiefoto's die op deze pagina staan.

Jan heeft trots zijn skeelers laten zien, aangetrokken, rondje geprobeerd en vervolgens het hele spul tijdens de lunch te koop aangeboden. Zoals een goed koopman betaamd is de waar aangeprezen met uitdrukkingen van, net nieuw, van een oud mannetje geweest, weinig kilometers gemaakt etc.

   

Afvalwerpen:
Punten verdienen door van ver afval in de bak gooien.
 
De teams, die werden gevormd op basis van gebruikte koffiekopjes, zijn gezamenlijk gaan oefenen met bekende kantoorspelletjes zoals afvalwerpen, propwerpen, niets doen en zonnen. Na de lunch werd het spel uitgelegd en met de inleg van 600 flappen per team gestart. Hier bleek een duidelijk verschil per team. Om te zien of we nog een beetje tijdbewust zijn, mochten we met zijn alle 5 minuten rondlopen zonder horloge. Voor de een was 3,5 minuut al gelijk aan 5 minuten, andere hadden het zo naar de zin dat ze bleven lopen. Waar is de tijd gebleven.

Pinkskate:
Genieten van skaten op wieltjes
 
Waren de Groentjes, (Frits, Jan, Wilbert en Piet) met eigen spellen bezig of het grote spel. Het leek meer op een schoolreisje. Een minimale prestatie was genoeg, om met een eindspel mee te mogen doen. Met dit streven werd er gedart, in de zon gezeten, zat Jan treurig naar zijn skeelers te kijken, reed Piet moeiteloos rondje na rondje op die dingen, dacht Wilbert aan leuke dingen en loste af en toe is een vraag op† en liep Frits rond om digitale foto's te maken.

De Fortuyntjes, waren veel te serieus, maar ja wat wil je met zo'n teamsamenstelling. Jacob, Fred, Jos en Richard besloten gelijk maar 6 vragen te kopen, op te lossen en dan rustig aan te doen. Totaal moesten 18 vragen beantwoord worden en het tempo zat er lekker in. Die vragen gingen over de poŽzie van Heer Bommel en Bloem, de historie van de VOC en de periode dat dinosauriŽrs over de aarden wandelden.

Maar ja zoals dat gaat, zakt zo'n team volledig in. Na een paar vragen beantwoord te hebben bleek de zon zijn werk te doen. In de zonnestralen was het prettig vertoeven. Het beantwoorden van de vragen ging steeds moeizamer.


Kennis is macht:
Beantwoorden van vragen in de zon.
 

Het laatste team, de Jutogeniers met Gepko, Jurgen, Nicky, Erna en Ton deed van alles wat. Er werd is een vraagje ingekocht, met 5 man opgelost, en op naar de volgende vraag. Geen wonder dat het op het werk af en toe ook zo langzÖ. gaat. Geen enkel risico genomen, geen sportieve bezigheden zoals fietsen, skeeleren, maar bloedserieus aan de gang. Pas na een vraag of wat zag dit team in dat het ook leuk moest zijn en werd er toch wel 1 rondje op een mountainbike gereden.

Samenwerking tussen de teams vond weinig plaats. Echte samenwerking was er op de skeelerbaan. Hoe krijg je 100 meter op 1 been staand op 1 skeeler voor mekaar. Nou Piet en Richard waren niet te beroerd om naast elkaar snelheid te maken, elkaars handje vast te houden en dat te doen. Voor de mensen die denken dat dit echt niet is gebeurd.

Het spel werd afgesloten met het opmaken de stand en dat was helemaal volgens verwachting. De groentjes waren lui geweest, de inflatie had zijn werk gedaan en ze hadden te weinig flappen verdiend om met het eindspel mee te kunnen doen. De Fortuyntjes waren snel van start gegaan, even bovenaan gestaan en vervolgens ingezakt. Dus werd Jutodinges winnaar.

 

Maar om aan het eindspel mee te kunnen doen besloot de leiding van de Fortuyntjes, zonder overleg met zijn teamleden 600 flappen weg te geven aan de Groentjes. Daar heeft ie toch spijt van gekregen.

Het oplossen van de laatste opdracht werd per team uitgewerkt, daarna samengevoegd. We moesten met zijn alle op pad om wat te zoeken. Nou dat hebben we geweten. Een van de Groentjes vond de koker, verstopte die en zei vervolgens van niets te weten. Ze krijgen nooit meer een flap kado. Maar gelukkig heeft het zoeken toch nog iets moois opgeleverd. Jurgen heeft de liefde van zijn leven gevonden. Langs de kant van de weg stond een leuke brunette op 'm te wachten. Ze was wat jong, maar snel heel aanhankelijk, at uit zijn hand, straalde als ze werd aangeraakt. Maar ja, jammer dat zo'n geit niet op driehoog in Cappele a/d IJssel wil wonen.

Tijdens de snack werd nog veel nagepraat over de nieuwe wijze waarop de collega's elkaar op een ongebruikelijke niet-traditionele wijze hadden leren kennen. Een aanrader voor elk team dat denkt alles van elkaar al te weten.