Agenda


Zomertrainingen

De hele zomer kun je trainen volgens een trainingsplan. Als je lid bent van de studenten schaatsvereniging Lacustris te Nijmegen, ben je welkom om het programma door te lezen. Voor de leden is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de centrale bostraining (elke donderdag) en de centrale skeelertraining (elke dinsdag). Er wordt getrained volgens bepaalde trainingsprincipes die in het trainingsplan staan vermeld. Soms is het een duurtraining, soms een intervaltraining, een andere keer weer een snelheidstraining. Deze trainingen zijn allemaal op elkaar afgestemd. In het trainingsplan zijn bovendien een aantal fietstrainingen opgenomen. Als je deze trainingen uitvoert, zul je goed voorbereid aan het schaatsseizoen kunnen beginnen.


Interactieve landkaart

Op de vrijdagen 9 juli en 24 september organiseert Gewoonbuiten voor liefhebbers de Interactieve Landkaart. Plaats: Kasteel Groeneveld in Baarn. Deelname kost €20,- pp. Een hele middag groepsgewijs met kompas de omgeving van het kasteel verkennen en daarna van de indrukken een gezamenlijk schilderij maken: De interactieve landkaart. Zo leer je de omgeving nog eens van een andere kant bekijken. Opgave kan door een inschrijfformulier van Gewoonbuiten in te vullen op deze site.


Kunst en Natuur

27 oktober doet Gewoonbuiten mee aan een activiteit van het IVN - De Bilt. Het onderwerp is Kunst en Natuur. Middelbare scholen uit de omgeving kunnen zich voor deze activiteit aanmelden via Gewoonbuiten. Gewoonbuiten laat de kinderen de natuur op een eigen wijze beleven. Die belevenissen kunnen de kinderen later op doek schilderen. Op elk doek komt een andere landkaart van de omgeving.


Skate Off 2004

In week 49 staat de Skate Off op de ijsbaan Triavium te Nijmegen gepland. Oorspronkelijk zou dit evenement 4 april 2004 plaats hebben. Het evenement duurt de hele avond en kent een workshop-karakter. U schrijft zich in voor enkele onderdelen, zoals Schaatsen op muziek en De wedstrijdervaring. Ook kunt u genieten van een overheerlijke koek en zopie.


Schaatsevenement Weissensee

In week 3 en 4 van 2005 organiseert Gewoonbuiten schaatslessen op de Weissensee in Oostenrijk. Wat is er mooier dan op natuurijs tussen de bergen te schaatsen. Centraal staat natuurijsbeleving en u leert van ervaren instructeurs onder andere hoe u scheuren in het ijs kunt ontwijken en balans moet houden. Maximaal 25 personen. Aanmelden kan via ons online formulier.