LNV-SchaatsFestijn Goede Vrijdag 29 maart 2002

Goede vrijdag 29 maart 2002 verzamelden zich ruim 450 ambtenaren van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij in het beroemde ijsstadion Thialf te Heerenveen. De LNV-ambtenaren namen deel aan het LNVSchaatsFestijn 2002. Dankzij een goede samenwerking tussen GEWOONBUITEN en het ijscomité van LNV werd de dag een grandioos succes.

Veel enthousiastelingen binden hun schaatsen onder voor het LNV-SchaatsFestijn 2002 (foto: Haringkunst).

Opening met SG Chris Kalden

Om 10.00 uur opende natuurijsgenieter Secretaris Generaal Chris Kalden het festijn. Hij was maar kort aanwezig vanwege een afspraak in Den Haag. Maar hij moest bekennen: “Ik heb een verkeerde beslissing genomen. Ik had hier de hele dag moeten zijn!”

Ids Postma, Cindy Klassen en Dustin Molicki

Het evenement werd opgesierd door een aantal coryfeeën: oud-werelkampioen Ids Postma, de nestor van het schaatsen Jeen van der Berg en de succestrainster Sijtje van der Lende. Ook de snelle Canadezen Cindy Klassen en haar schaatsvriend Dustin Molicki waren er. Beide Canadezen waren in Nederland nog op vakantie aansluitend op het Wereld Kampioenschap in Heerenveen.

Sportmassage

Sportmasseur Wim Hennink uit Wageningen masseerde gepijnigde spieren. Voor een aantal deelnemers was het dus ook na het schaatsen even genieten! Kijk voor meer info op http://httpd.chello.nl/~w.hennink

Nederlandse Hartstichting De Nederlandse Hartstichting was ook aanwezig. “Het beleid is er sinds kort op gericht om ons gezicht meer te laten zien bij dit soort evenementen,” aldus de Hartstichting (www.hartstichting.nl).

 

 

De poster lonkt naar schaatsminnend LNV.

In Pack Style een 500 meter

Onze Canadese vrienden keken op: “Acht mensen tegelijk in de wedstrijdbaan. Als dat maar goed gaat.” Het ging goed! Na de 500 meter in kwartetten, waarvoor de sterksten waren geselecteerd, startten de mindere goden. Deze wijze deed denken aan de 500 meter tijdens de Olympische Spelen in Lake Placid in 1932. Snelste LNV-er was Wolter Kloosterboer in een tijd van 41.10. De snelste dame was Froukje de Vries in 45.90.


Foto: Haringkunst

Ploegenachtervolging

Een overweldigend succes was de ploegenachtervolging om de ECLNV-wisseltoffee.

Na de series, reden de snelste ploegen de finale. De beste ploeg was de “WUR-Competitors”. Onder leiding van Cor Schoen (PRI) bleven ze met 1.52.67 ruim de Noorderlingen met Richard Deen (directie Noord) voor (1.55.04). Alterra o.l.v. Janet Mol werd verdiend derde.

Schaatsen slijpen met Jeen van der Berg

Op vier plekken in de hal werden demonstraties schaatsslijpen gegeven. Ondermeer door Jeen van der Berg. Op zijn unieke verhalende wijze sleep de grootmeester schaatsen zo scherp als een mes.

Clinic op muziek

Een hoogtepunt was de clinic Schaatsen op Muziek. Dit onderdeel is nooit eerder in Nederland vertoond. Deelnemers deden zes oefeningen in een uur, onder begeleiding van 26 instructeurs. Per groep legt een instructeur de oefening uit terwijl een tweede de oefening voordoet. Daarna oefent ieder op passende muziek. Na een aanzwellend vioolspel volgde de eerste oefening: glijden op Winter van Vivaldi, zijwaarts afzetten op een klassieker van de Rolling Stones.

De gele hoofdbanden zijn overal te zien. (foto: Haringkunst)

 

Prijsuitreiking

Voor de prijsuitreiking tijdens de lunch had Ids Postma zich gemeld. Hij huldigde alle kanonnen van de dag.

 

Ids reikt de prijzen uit (foto: Haringkunst)

Uitslagen van de snelsten op de 500 meter

-Dames-

 1. Froukje de Vries 45.90
 2. Henriet Kuyt 46.00
 3. Paulien Brinkman 47.60
 4. Linda Brinkman 48.60
 5. Vera Ros 48.80

-Heren-

 1. Wolter Kloosterboer 41.10
 2. Jolle Landman 43.20
 3. Kasper Borgonjen 43.60
  Enrico Kunst 43.60
 4. Cor Schoen 44.20